We kunnen een commissie verdienen met links op deze pagina, maar we bevelen alleen producten aan die we ondersteunen. – lees meer

Hoe kun je snel vet verbranden en afvallen?

YFP Team 5 december 20223 minuten leestijd
Hoe kun je snel vet verbranden en afvallen

Waarom wil jij vet verbranden? Wil je je algehele gezondheid verbeteren of ga jij voor die strakke zomerbuik? Hoe dan ook, het kan een grote uitdaging zijn om vet te verbranden.

Het is erg belangrijk dat jij let op je voeding en dat je genoeg beweegt. Daarnaast zijn er nog andere factoren die jouw progressie kunnen beïnvloeden.

Om af te vallen, is het meest belangrijke dat je onder je dagelijkse caloriebehoefte zit. Jouw caloriebehoefte kun je berekenen en vervolgens kun je een eetschema maken. MyFitnessPal is hier perfect voor, in deze app kun je al jouw eten inscannen en op deze manier zie je direct hoeveel calorieën je ingevoerde eten bevat.

In dit artikel hebben we het over de 7 beste manieren om vet te verbranden en af te vallen. Succes ermee!

1. Begin met krachttraining

Tijdens een krachttraining kun je veel vet verbranden. Ook is het zo dat je meer calorieën in rust gaat verbranden wanneer jij gespierder bent. Door regelmatig aan krachttraining te doen, kun je dus in principe meer calorieën eten en hierdoor kan het volhouden van jouw dieet een stuk makkelijker zijn.

2. Volg een eiwitrijk dieet

Jouw voeding gaat de belangrijkste rol spelen in het proces van vet verbranding. Als jij teveel eet of erg ongezond eet, kun jij hier vaak moeilijk tegenop sporten. Zorg ervoor dat je weet wat je eet en houd je aan je schema. Door een eiwitrijk dieet te volgen, verminder je je eetlust en is het makkelijker om het vol te houden.

Daarnaast is een eiwitrijk dieet goed voor spieropbouw en spierbehoud. Wanneer jij wilt afvallen, is het belangrijk dat je zo weinig mogelijk spier verliest. Een eiwitrijk dieet zorgt ervoor dat jij maximaal afvalt en minimaal spier verliest.

3. Slaap genoeg

Voldoende slapen kan ervoor zorgen dat je vetverbranding een boost krijgt. In meerdere onderzoeken is er een verband gevonden tussen voldoende slaap en gewichtsverlies.

Ook blijkt uit meerdere onderzoeken dat te weinig slapen leidt tot meer eetlust. Je hebt dus meer zin om te eten en dus wordt het lastiger om je aan je dieet te houden.

Hoeveel moet je slapen? Dat is voor iedereen verschillend. Wanneer je minimaal 7 uur slaapt, zal je kunnen genieten van de meeste voordelen als we het hebben over lichaamsgewicht.

4. Drink water, groene thee en zwarte koffie

Om vet te verbranden en af te vallen, moet je ervoor zorgen dat je een calorietekort hebt. Het wordt erg lastig om dit te realiseren wanneer jij (veel) frisdrank drinkt, zoals cola.

In cola zitten veel calorieën, en daarnaast gaat je hongergevoel er niet van weg.

Ook zit er in alcohol veel calorieën, en je krijgt vaak honger en zin in een vette hap.

In water, groene thee en zwarte koffie zitten geen calorieën. Ook hebben deze dranken als voordeel dat ze jouw hongergevoel verminderen. Hierdoor kun je je gemakkelijker houden aan je dieet en is jouw vast periode tijdens intermittent fasting bijvoorbeeld makkelijker vol te houden.

5. Probeer Intermittent Fasting

Bij Intermittent Fasting wordt er afgewisseld tussen periodes van eten en vasten.

Door gedurende een bepaalde tijd te vasten (16 uur per dag bijvoorbeeld), is het gemakkelijker om het aantal calorieën per dag laag te houden aangezien je maar 8 uur kunt eten.

Ook zal je lichaam vet gaan verbranden wanneer het in een vast periode zit. 

6. Doe aan cardio

Bij cardio verhoog je je hartslag en verbrand je snel calorieën. Het wordt aangeraden om 20 tot 40 minuten cardio per dag te doen. Dit hoeft echter geen intensieve cardio te zijn, elke dag 20 minuten wandelen is al erg goed voor je. Wel gaat de verbranding natuurlijk sneller wanneer de cardio intensiever is.

7. Probeer Hoog Intensieve Interval Training (HIIT)

HIIT is een intensieve vorm van lichaamsbeweging waarbij je de hartslag snel verhoogt. Onderzoeken tonen aan dat HIIT kan leiden tot het snel verliezen van lichaamsvet.

Door HIIT te doen, kun jij veel calorieën verbranden in een korte tijd. Ideaal wanneer je weinig tijd hebt.

Veelgestelde vragen

  • Begin met krachttraining;
  • Volg een eiwitrijk dieet;
  • Slaap genoeg;
  • Drink water, groene thee en zwarte koffie;
  • Probeer intermittent fasting;
  • Doe aan cardio;
  • Probeer hoog intensieve interval training (HIIT).
HIIT-oefeningen zijn geweldig voor het verbanden van calorieën. Tijdens de oefeningen verbrand je veel en na de training blijf je tot 24 uur daarna ook nog calorieën verbranden.

Misschien ook interessant
Intermittent fasting wat is het en hoe werkt het
Intermittent Fasting: Wat is het en hoe werkt het? YFP Team 3 december 20222 minuten leestijd

Intermittent fasting is een eetplan waarbij je periodes hebt dat je mag eten en periodes dat je helemaal niets eet. Uit onderzoek blijkt dat dit een effectieve manier is om je gewicht onder controle te houden of af te vallen. Maar hoe werkt het en is het wel goed voor je?

Het …

READ MORE
Intermittent Fasting: Wat is het en hoe werkt het? YFP Team 3 december 20222 minuten leestijd
Intermittent fasting wat is het en hoe werkt het

Intermittent fasting is een eetplan waarbij je periodes hebt dat je mag eten en periodes dat je helemaal niets eet. Uit onderzoek blijkt dat dit een effectieve manier is om je gewicht onder controle te houden of af te vallen. Maar hoe werkt het en is het wel goed voor je?

Het …

READ MORE